2014. július 31., csütörtök

Az egészségügy labirintusában II. rész

Végre kezünkben tarthattuk a beutalót az allergológiára, és el sem képzeltük milyen lavinát indítunk ezzel el magunk körül... Már jövő hétre időpontot kaptunk, nagyon örültünk, hogy végre valami történik és komolyan fognak venni minket.

Dr. Lengyel Tünde vizsgálta meg Barnit, aki pulmonológus és nagyon-nagyon kedves, figyelmes és végre úgy éreztem, hogy jó kezekben vagyunk. Nagyon alapos volt, úgyhogy ott rögtön kért légzés funkcióvizsgálatot (orrán, száján), vérnyomásmérés, mérekezés, karcolós allergiateszt. Ez végül nem lett semmire sem pozitív, de ennek nem örülhettünk, ez a tüneteink fényében inkább aggasztó volt, így rögtön kért még két vérvételt is. Szegény Barni már nagyon kínlódott, fél12-től ott voltunk, negyed 3-kor még vért vettek, kimaradt az alvása és a normális ebédelése is, csak a kocsiban evett egy szendvicset. A vérvétel eredményét még nem tudom, 3 hét múlva lesz meg, erről majd akkor írok. Viszont teljes tejmentes diétára fogtak minket, ami azt jelenti, hogy semmiféle tejterméket, tejszármazékot tartalmazó ételt illetve italt nem lehet fogyasztani, de még olyat sem, ami esetleg szennyeződhetett, így a "Nyomokban tartalmazhat : tejet." felírat a termékeken már tiltólistás nálunk. Mellesleg megtudtuk azt is, hogy a sok elhúzódó köhögéses megbetegedés és a mostani 4 hetes köhögése (ezen a héten már az 5. hete, hogy köhög!) valószínűleg mind a tejnek köszönhető. És valószínűleg nem is a tejcukorral van gond, hanem a tejfehérjével.

Itt én még mindig boldog voltam, másnap kezdtük el a diétát, este még el kellett menni hozzá bevásárolni. Már 3!!! nap után eltűnt Barni fenekéről a vörösség és a pöttyök is halványultak. Tehát, amit nem sikerült eltüntetnem mindenféle csodakrémmel 2,5 év alatt azt 3 nap alatt majdnem helyrehoztuk. Nem részletezem a dühöt, amit éreztem az orvosunk irányába, hogy mindig lerázott és senki nem hitt nekem, mindenki hülyének nézte az anyai ösztöneimet, hogy éreztem, hogy gond van... De boldog is voltam, hogy haladunk előre.

Tegnep volt egy hete tartjuk a diétát. Barni 5 hete köhög. Nem egész nap, hanem "rohamokban". Éjjel is. Andris Pesten dolgozik, mi vidéken élünk, hétvégén jár csak haza, és ez még sajnos egy kis ideig így is marad. Egyedül vagyok itthon a gyerekkel és azzal telik az éjjel, hogy járkálok be, hogy figyeljem, hogy hogy veszi a levegőt. Ennek ellenére tegnap még csak meg sem hallgatta a tüdejét a házi orvos, hiszen minek, a vizsgálatok folyamatban vannak. Még azt is megpróbálta eltussolni, hogy beutalót adjon a gasztroenterológiára tej és laktóz terhelésre, pedig világosan rá volt írva a Svábhegyen készült zárójelentésünkre!

Október 6-ra kaptunk időpontot, így addig diétáznunk kell. Szerencsére Barni jól bírja, bár már sérelmezte, hogy nem kap túrórudit. :-)

Barni kedve szerencsére jó, a köhögésen kívül más baja nincs (leszámítva az ekcémát). Mióta semmiféle tejeset és tejszármazékot tartalmazó ételt sem kap nincs hasmenés sem. És nagyon ügyes segítség a házimunkában, amit nagyon szívesen végez teljesen magától, mindenféle kérés vagy felszólítás nélkül. :-)))

Ha kell tereget :-) (teljesen egyedül rakta fel a négy zsebkendőt és csipeszelte!)

Ha kell krumplit pucol :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése